Idegen nyelvi hetek a Simándy iskolában

A volt Kölcsey és Szent István iskola korábbi hagyományait ötvözve került sor novemberben és decemberben az új iskola idegen nyelvi - német és angol - heteinek lebonyolítására.

A németül tanuló diákok, negyedik osztályosoktól nyolcadikosokig, november 28-tól a tanítás után, délutánonként, rejtvényfejtő-versenyen, karácsonnyal kapcsolatos szövegértéses feladatmegoldásban, valamint kézműves foglalkozás keretében ajándékdoboz készítésben vettek részt. Utolsó feladatuk egy német nyelvű recept alapján süteménykészítés volt.

Az angol nyelvvel ismerkedő diákok, negyedik osztálytól nyolcadikig, első feladatként karácsonyi posztert készítettek. A szebbnél szebb poszterek az iskola folyosóin kerültek kifüggesztésre, karácsonyi hangulatot idézve így az intézményben. A második feladat játékos szövegfeldolgozás volt, melynek leadásakor angol nyelvű süteményreceptet kaptak cserébe.

A német és az angol nyelvű receptek alapján készült süteményekkel kínálták meg egymást a diákok december 16-án, az iskolai Christmas Partyn. Ezen a rendezvényen közös karácsonyi daltanulásra és egy "surprise movie" (meglepetés mozira) is sor került. Így kívántak egymásnak boldog ünnepeket a gyerekek!

A programokat szervezték és a cikket írták: az idegen nyelvi munkaközösség tagjai.

 

Lap tetejére